- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det går med vilken rökt fisk som helst, men det är lite festligare med en rökt vifisk.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs baconet gyllenbrunt.
Blanda i löken och fräs tills löken är mjuk.
Vippa på kastrullen och ta upp så mycket fett som möjligt med en sked. (Skall inte användas)
Rör i mjölet, rör om och fräs ytterligare några minuter, späd med hälften av mjölken och rör om ordentligt.
Tillsätt potaistärningarna och resten av mjölken, krydda med peppar. ge soppan ett hastigt uppkok under omrörning, sänk värmen och småkoka delvis täckt i ca 10 minuter.
Lägg i fisken och koka ytterligare ca 15 min tills potatisen är mjuk, rör om då och då.
- Smaka av soppan och krydda (eventuellt behövs inget salt).
- Strö rikligt med hackad persilja över soppan.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar