Du kan byta ut musslor eller räkor mot benfri vit fisk
Instruktioner
- Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg"
Ångoka musslorna hastigt under lock ca 4-5 minuter (använd bara några matskedar vatten), skaka om kastrullen några gånger under koktiden.
- Låt musslorna svalna och tag ur köttet, spara all vätska och sila genom tygsil i en ny kastrull. Tillsätt vatten så det sammanlagt blir ca 4 1/2 dl.
- Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök mjuk utan att bryna, blanda ned mjölet och fräs ytterligare några minuter, späd med vinet. Häll i fiskbuljongen och rör om väl. Tillsätt spadet från musslorna. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 10 min.
- Tillsätt kammusslor, räkor och musslor och koka upp.
Rör i grädde, tomater, gräslök, pressad citron och persilja.
- Krydda och salta efter smak, strö lite hackad persilja på vid servringen.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar