Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sotare med dillsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grilla sotarna på utegrillen, mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa strömmingen, men låt ryggbenet sitta kvar. Rör smöret smidigt, blanda med dill, citron och kryddor. Forma eventuellt till en rulle med hjälp av folie och lägg i kylen.
  2. Koka upp ca 1 dl vatten med 1 msk salt.
  3. Olja ett dubbelhalster. Lägg i några strömmingar och grilla dem över god glöd 2-3 minuter på var sida eller tills de fått fin mörkbrun färg.
  4. Lägg upp fisken på varmt fat och stänk saltvattnet, med t ex en brödpensel, över den nyhalstrade fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.