Härligt, saftigt, örtdoftande spett som serveras med klyftpotatis och en kall, syrlig limekräm.
Instruktioner
- Skär fisk, paprikor, lök och zucchini i lika stora bitar. Lägg detta och pilgrimsmusslorna i en form.
Blanda alla ingredienser till marinaden och slå den över fisk och grönsaker. Låt stå framme i rumstemperatur och marinera minst 1 timme.
- Använder du bambupinnar och inte spett av metall behöver de ligga i blöt innan de används.
Fördela fisk och grönsaker jämnt på spetten. Grilla dem i grillpanna på spisen eller på utegrill om vädret tillåter.
Ca 5 minuter per sida bör räcka. Kolla så att fisken är genomstekt.
- Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av på slutet hur mycket örtsalt du vill ha.
- Servera spetten med klyftpotatis och limekrämen.
Publicerat den
10 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar