Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlaki på fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt, saftigt, örtdoftande spett som serveras med klyftpotatis och en kall, syrlig limekräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisk, paprikor, lök och zucchini i lika stora bitar. Lägg detta och pilgrimsmusslorna i en form. Blanda alla ingredienser till marinaden och slå den över fisk och grönsaker. Låt stå framme i rumstemperatur och marinera minst 1 timme.
  2. Använder du bambupinnar och inte spett av metall behöver de ligga i blöt innan de används. Fördela fisk och grönsaker jämnt på spetten. Grilla dem i grillpanna på spisen eller på utegrill om vädret tillåter. Ca 5 minuter per sida bör räcka. Kolla så att fisken är genomstekt.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av på slutet hur mycket örtsalt du vill ha.
  4. Servera spetten med klyftpotatis och limekrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.