Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Späd rabarber under förföriskt mandeltäcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här desserten är verkligen ljuvlig. Inte alls svår att göra och gifter sig perfekt med en klick vaniljglass eller grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern, skär i ganska små bitar. Lägg i en lätt smord form - 24 cm i diameter. Strö över socker och kryddor
  2. Rör samman smör med sirap, socker och apelsinskal. Blanda ner en äggula i taget och blanda noga - gärna med elvisp.
  3. Vispa vitorna hårt och vänd ner mandeln. Blanda sen ner ungefär en tredjedel av mandelsmeten i smöret, sen resten.
  4. Bred smeten över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Färgen ska vara lite gyllene.
  5. Servera ljummen med vaniljglass eller grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.