Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spännade morotskaka

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lite annorlunda och ovanlig kaka. Den läckra, krämiga glasyren ovanpå den kryddiga kakan, resultatet kan bara bli ett – succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C. Smörj en 20 cm kvadratisk eller en 22x28 cm bakform med margarin. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat och muskot i en skål.
  2. Vispa samman honung, yoghurt, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt morötterna, rör om. Blanda i mjölet till en slät smet. Häll i formen.
  3. Grädda ca 25 min eller prova med en provsticka. Ställ formen på galler att svalna, stjälp upp.
  4. Rör färskosten slät tillsammans med socker och vaniljsocker. Smaksätt med citronskal och saft. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med valnötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.