- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En lite annorlunda och ovanlig kaka. Den läckra, krämiga glasyren ovanpå den kryddiga kakan, resultatet kan bara bli ett – succé!
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C. Smörj en 20 cm kvadratisk eller en 22x28 cm bakform med margarin. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat och muskot i en skål.
- Vispa samman honung, yoghurt, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt morötterna, rör om. Blanda i mjölet till en slät smet. Häll i formen.
- Grädda ca 25 min eller prova med en provsticka. Ställ formen på galler att svalna, stjälp upp.
- Rör färskosten slät tillsammans med socker och vaniljsocker. Smaksätt med citronskal och saft. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med valnötterna.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar