En lite annorlunda och ovanlig kaka. Den läckra, krämiga glasyren ovanpå den kryddiga kakan, resultatet kan bara bli ett - succé!
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en 20 cm kvadratisk eller en 22x28 cm bakform med margarin. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat och muskot i en skål.
- Vispa samman honung, yoghurt, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt morötterna, rör om. Blanda i mjölet till en slät smet. Häll i formen.
- Grädda ca 25 minuter eller prova med en provsticka. Ställ formen på galler att svalna. Stjälp upp.
- Rör färskosten slät tillsammans med socker och vaniljsocker. Smaksätt med citronskal och saft. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med valnötter.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar