Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättarulader med krämig äppelsås.

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Nu när det fortfarande finns gott om svenska äpplen, så är denna rätten perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filéerna om du använder fryst fisk. Torka av dem. Droppa lite citronsaft på varje filé och strö på salt. Rulla ihop och ställ dem i en trång kastrull så att rullarna stödjer varandra. Häll på äppelmust och stoppa ner ett lagerblad i kastrullen.
  2. Strö på lite dill. Koka upp och låt spättaruladerna sjuda knappt 10 minuter tills fisken är vit helt igenom. Sila av spadet och vispa ner crème fraiche till en simmig sås. Smaka av med salt.
  3. Servera gärna brytbönor, rårivna morötter och stekt eller kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.