Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk chorizo- och paprikalunch

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De färgrika grönsakerna ugnssteks med olja och örter och kryddig chorizo. Perfekt som lunch eller lätt middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa paprikorna, kärna ur och skär dem i 1 cm breda strimlor. Skala lökarna och skär dem i jämnstora klyftor.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg paprikor, lök, vitlök, lagerblad och chorizo i en ugnsfast form. Häll över oljan och krydda med salt och peppar. Vänd grönsakerna i oljan så att de täcks.
  3. Ugnsstek grönsakerna och chorizon i ugnen cirka 35 minuter, rör om ofta, tills grönsakerna är brynta och mjuka.
  4. Ta ut ur ugnen och lägg upp i en skål med ev sky. Blanda ner rödvinsvinäger. Låt svalna, rör ner persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.