Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat med skinksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här en gratäng med spenat som toppas med en sås innehållande skinka och ägg. Rätten kan göras färdig i god tid och sedan bara gratineras strax före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten tillsammans med lite matfett i en kastrull över svag värme eller i micron. Krydda med salt och muskot.
  2. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form eller i fyra mindre formar.
  3. Fräs matfett och vetemjöl till såsen i en kastrull och späd med mjölken till en jämn sås. Låt koka 3-5 minuter.
  4. Krydda med salt och muskot. Skala och hacka äggen. Skär skinkan i små tärningar. Rör ner ägg och skinka i såsen. Häll såsen över spenaten. Strö på riven ost.
  5. Gratinera i ugn vid 250 grader i ca 10 minuter tills osten smält ner och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.