En krämig och god potatisrätt som passar till lax, varmrökt fläskfilé, lammfiol och liknande.
Kan serveras både varm som kall...
Instruktioner
- Plasera degen i en rund form 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck till degen lätt mot kanterna.
- Skiva potatisarna, grovhacka oliverna. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj kärna ur och strimla paprikan.
- Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret skall vara ost.
- Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål.
Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakpapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.
- Ev. dekoration: Lägg på en kvist rosmarin och några skivor chili.
Publicerat den
23 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar