God och krämig lasagne. Strunta i kasslern om du vill äta vegetariskt.
Instruktioner
- Grovhacka spenaten. Fräs gul lök och vitlök i matfett. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Smaksätt med salt, nymalen peppar och riven muskotnöt.
- Häll mjölken i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Låt blandningen koka upp och sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt matfett om du använt mager mjölk. Rör i riven ost som får smälta i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form, stor nog att ge plats åt 3 lasagneplattor bredvid varandra. Börja med ett lager sås. Lägg på 3 lasagneplattor och sedan ett lager spenatröra och ett lager sås. Lägg på 3 nya plattor och fortsätt så tills plattor och spenat är slut. Överst ska vara ett täcke med sås och ost.
- Grädda lasagnen i 200 grader varm ugn 35-40 minuter.
- Vill du snåla med kasslern (200 g räcker) kan du skära fina tärningar av den och fördela dem i lasagnen.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar