Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatlasagne med kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och krämig lasagne. Strunta i kasslern om du vill äta vegetariskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka spenaten. Fräs gul lök och vitlök i matfett. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Smaksätt med salt, nymalen peppar och riven muskotnöt.
  2. Häll mjölken i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Låt blandningen koka upp och sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt matfett om du använt mager mjölk. Rör i riven ost som får smälta i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Smöra en ugnssäker form, stor nog att ge plats åt 3 lasagneplattor bredvid varandra. Börja med ett lager sås. Lägg på 3 lasagneplattor och sedan ett lager spenatröra och ett lager sås. Lägg på 3 nya plattor och fortsätt så tills plattor och spenat är slut. Överst ska vara ett täcke med sås och ost.
  4. Grädda lasagnen i 200 grader varm ugn 35-40 minuter.
  5. Vill du snåla med kasslern (200 g räcker) kan du skära fina tärningar av den och fördela dem i lasagnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.