- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Även denna är en annorlunda och god paj att bjuda på.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajen. Låt vila svalt ca 30 minuter.
Tina bladspenat och krama ur så mycket vatten som möjligt. Strimla purjolöken. Fräs bladspenaten och purjon i matfett. Krydda med salt och peppar och låt det svalna av.
Tag bort skinn och ben från laxen. Skär den i små tärningar.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Lägg spenat och lökblandningen i formen och strö laxen ovanpå.
Vispa ihop ägg, grädde eller mjölk, salt och dill. Häll det i formen. Grädda färdigt pajen i 200 grader ca 30 minuter.
- Serveras med sallad.
Publicerat den
23 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar