Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med rökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Även denna är en annorlunda och god paj att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajen. Låt vila svalt ca 30 minuter. Tina bladspenat och krama ur så mycket vatten som möjligt. Strimla purjolöken. Fräs bladspenaten och purjon i matfett. Krydda med salt och peppar och låt det svalna av. Tag bort skinn och ben från laxen. Skär den i små tärningar. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Lägg spenat och lökblandningen i formen och strö laxen ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde eller mjölk, salt och dill. Häll det i formen. Grädda färdigt pajen i 200 grader ca 30 minuter.
  2. Serveras med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.