- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Gott och snabbt. Helt veganskt.
Instruktioner
- Förbered champinjonerna genom att torka av dem med papper, skala och finhacka vitlöken, gör detsamma med gullöken. Till detta recept har jag valt att använda fryst spenat som är formade som små block. Ta en handfull block och tina dessa i micron.
- Sätt spisen på medelhög temperatur och använd gärna en stekpanna med lite högre kanter, låt den värmas då spenaten tinar, häll i lite olivolja i pannan. Börja med att fräsa champinjonerna tillsammans med den finhackade vitlöken och gullöken. Salta och peppra.
- När det har börjat få lite färg slänger du i kikärtorna, och till sist lägger du i spenaten. När allt har fått steka samman lite så skall du hälla på Oatly, häll på efter behag. Krydda med muskotnöt, var noga med att smaka av så att det inte blir för mycket då muskotnöt lätt tar över smaken helt! Låt det puttra lite och smaka av ifall det behövs kryddas mer. KLART!
- Tips!
Denna rätt kan serveras med nästan vilken basvara som helst. Jag brukar ta vildris, bulgur eller fullkornspasta.
Publicerat den
3 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar