- Serverar: 1 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den här gjorde vi också på skolan.
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen.
- Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i margarin i en kastrull.
- Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtäring och vatten. Låt soppan koka ca 15 minuter på låg värme.
- Under tiden soppan kokar: lägg ägg i en kastrull och fyll på vattnet så att äggen täcks. Ta tid när vattnet börjar koka och låt äggen koka i ca 7 minuter.
- Pressa sönder grönsakerna med "perstampen".
- Lägg i spenattärningarna och värm tills de har tinat och soppan är varm.
- Smaka av med peppar.
- Häll i soppan i en tallrik och klicka i creme fraiche. Dela ägghalvan i två klyftor och lägg i soppan.
- Servera soppan med smörgås.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
6 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar