Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsoppa med ägg och smörgås

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här gjorde vi också på skolan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen.
  2. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i margarin i en kastrull.
  3. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtäring och vatten. Låt soppan koka ca 15 minuter på låg värme.
  4. Under tiden soppan kokar: lägg ägg i en kastrull och fyll på vattnet så att äggen täcks. Ta tid när vattnet börjar koka och låt äggen koka i ca 7 minuter.
  5. Pressa sönder grönsakerna med "perstampen".
  6. Lägg i spenattärningarna och värm tills de har tinat och soppan är varm.
  7. Smaka av med peppar.
  8. Häll i soppan i en tallrik och klicka i creme fraiche. Dela ägghalvan i två klyftor och lägg i soppan.
  9. Servera soppan med smörgås.
  10. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.