Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröd äppelkaka

 
Skriv ut

Lägger man äppelskivor på en tunn, tunn degbotten, strödd med socker, får man en kaka med karamellartad yta och ljuvlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör och mjöl, rör ut jästen i grädden och blanda ihop allt till en deg som får vila kallt.
  2. Arbeta upp degen med lite mera mjöl, kavla ut den mycket tunt. Sporra ut en rund kaka (mattallrik i storlek) och lägg på smord plåt. Rulla ut resten av degen och lägg den som en kant runt om. Nagga botten med en gaffel.
  3. Kärna ur äpplerna (behöver inte skalas), skiva och lägg dem inte allför tätt på degkakan.
  4. Strö över ganska rikligt med socker och grädda i 225º ca 15 minuter eller tills kakan har ljusbrun färg.
  5. Sätt gärna ugnen på grill de sista minuterna, men passa bara så att det inte blir bränt.
  6. Serveras ljum med vispad grädde eller halvtinad vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.