Lägger man äppelskivor på en tunn, tunn degbotten, strödd med socker, får man en kaka med karamellartad yta och ljuvlig smak.
Instruktioner
- Hacka ihop smör och mjöl, rör ut jästen i grädden och blanda ihop allt till en deg som får vila kallt.
- Arbeta upp degen med lite mera mjöl, kavla ut den mycket tunt. Sporra ut en rund kaka (mattallrik i storlek) och lägg på smord plåt. Rulla ut resten av degen och lägg den som en kant runt om. Nagga botten med en gaffel.
- Kärna ur äpplerna (behöver inte skalas), skiva och lägg dem inte allför tätt på degkakan.
- Strö över ganska rikligt med socker och grädda i
225º ca 15 minuter eller tills kakan har ljusbrun färg.
- Sätt gärna ugnen på grill de sista minuterna, men passa bara så att det inte blir bränt.
- Serveras ljum med vispad grädde eller halvtinad vaniljglass.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar