Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda citronkakor med pinjenötter

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Lättbakade mördegskakor med annorlunda touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, florsocker, potatismjöl och vaniljsocker. Tärna smöret i små bitar. Nyp ihop smöret med mjölblandningen i en bunke eller använd en matberedare med metallkniv.
  2. Tillsätt vatten och citronskal. Arbeta snabbt ihop till en deg och vänd ner nötterna. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Rulla degen till små bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem till kakor med en gaffel eller med handen.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.