Dessa goda mördegskakor smakar alldeles ljuvligt till en kopp te. De söta kakorna för tankarna till Nordafrika, där dadlar och fikon är vanliga ingredienser i bakverk.
Instruktioner
- Lägg dadlarna i en kastrull och häll över vatten så att de täcks. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.
- Häll dadlarna i en sil så att vätskan rinner bort. Lägg dem i en skål och puréa dem med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
- Lägg smöret i en skål eller en matberedare med kniven isatt. Tillsätt mjöl, florsocker, bikarbonat och apelsinskal.
- Arbeta för hand eller kör i maskin tills det blir en smulig massa, häll i vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i kylskåpet cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 12 bitar och rulla små bollar och platta till dem.
- Tryck ett litet hål i mitten med tummen och gör ett fint mönster runt hålet med hjälp av en gaffel.
- Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg en klick dadelpuré i mitten av varje kaka.
- Grädda dadelkakorna cirka 20 minuter. Låt dem svalna och sikta över lite florsocker vid servering.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar