Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashgryta med grönmögelost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

God vegetarisk gryta som kan förberedas ända fram till gratineringen. Grönmögelosten kan bytas ut mot en smakrik riven ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skär potatisen i bitaf. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en gryta och fräs purjolöken och därefter potatisen och squashen. Tillsätt de krossade tomaterna, vitlöken och buljongtärningen. Krydda. Låt sjuda 15-20 minuter.
  2. Skiva svampen, finhacka vitlöken och fräs i margarinet ca 2 minuter. Blanda ner i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smula osten över grytan och gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med en god grönsallad och brytbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.