- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
God vegetarisk gryta som kan förberedas ända fram till gratineringen. Grönmögelosten kan bytas ut mot en smakrik riven ost.
Instruktioner
- Skölj och strimla purjolöken. Skär potatisen i bitaf. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs purjolöken och därefter potatisen och squashen.
Tillsätt de krossade tomaterna, vitlöken och buljongtärningen. Krydda. Låt sjuda 15-20 minuter.
- Skiva svampen, finhacka vitlöken och fräs i margarinet ca 2 minuter. Blanda ner i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula osten över grytan och gratinera i ugnen ca 10 minuter.
Servera med en god grönsallad och brytbröd.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar