Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fisk i senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så här snabbt kan man faktiskt laga till en god fiskrätt. Överraska dina vänner med denna läckra rätt direkt från grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fiskfiléerna och skär dem i 2 cm stora bitar. Blanda bitarna med citronsaft, salt och peppar. Lägg mjölet i en djup tallrik och vänd fisken i mjölet.
  2. Skala och skär potatisen i skivor. Smält matfettet i en stekpanna och stek potatisen på medelvärme tills de är knapriga, ca 15-20 minuter. Ta upp potatisen och lägg den åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i stekpannan och bryn fiskbitarna försiktigt tills de är gyllenbruna.
  4. Hetta under tiden upp grädde, senap och ärter i en kastrull. Skölj och hacka dillen.
  5. Häll senapssåsen över fisken och blanda. Vänd försiktigt ner potatis och dill. Låt sjuda tills potatisen känns färdig och servera direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.