God bra mat. Mättar bra och var riktigt gott. Lätt att slänga ihop en vanlig vardag. Det blir rätt mycket sås, så om du dubblar receptet (och gör för 4 personer) så behöver du inte öka såsmängden, dvs ingredienser som senap, crème fraiche och mjölk. Man kan även göra en lite festligare variant och servera till helgen, kanske göra hasselbackspotatis till i stället osv!
Instruktioner
- Blanda vatten och ströbröd i en bunke. Låt stå i några minuter. Finhacka lök och skiva vitlök, lägg sedan i bunken (nu kan du mixa lite med en stavmixer för att slippa bitar). Lägg eventuellt i en äggula och sedan nötfärs. Krydda. Låt gärna stå i kylen i ca 10 minuter innan du tar fram och formar till 4 medelstora biffar.
- Skär potatisarna i munbitar och fräs i hälften av smöret i ca 15 minuter på mellanhög värme. Se till att de får en fin yta.
- Under tiden, smält resten av smöret i en stekpanna och lägg i biffarna. Stek på hög värme och få en bra yta. När dom är ca till hälften genomstekta, vänd och låt bli klara. Ta ut biffarna och lägg på en tallrik. Slå på crème fraiche i pannan och rör om. Låt koka upp och tillsätt senap. Smaka av under tiden. Rör ner mjölk om du vill ha lite mer sås. Låt sjuda under tiden du gör klart potatisen.
- Hacka örterna och rör ner oregano, persilja och gräslök i potatisen. Pudra över vitlökspulver om du så önskar. Rör om noga.
- Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt dem bli varma igen.
- Servera biffarna i såsen med stekt potatis och gärna en fetaostsallad till!!
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det verkligen vara 1tsk vitpeppar?
Jajemen, 1 tsk vitpeppar. Blir inte alls speciellt starkt, precis lagom, känns knappt!