Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fisk med ansjovis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasig fisk med salt klick som du gör på ett kick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär fiskfiléerna i jämntjocka bitar. Krydda dem runt om med 1 tsk salt. Vänd dem i vetemjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och vänd dem sist i ströbröd.
  3. Stek bitarna i 2 msk smör i en stekpanna på strax över medelvärme ca 3 minuter på varje sida, beroende på fiskens tjocklek.
  4. Låt ansjovisen rinna av. Hacka den och blanda med kesella och ½ finhackad rödlök.
  5. Stek potatisen i 1 msk smör ca 2 minuter, blanda ner spenat och 2 krm salt. Strimla den andra halvan av rödlöken och strö över den.
  6. Servera fisken med varm potatis- och spenatblandning och en klick ansjovisröra. Knäckebröd är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.