Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fläskkotlett med ugnspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välj inte för magert kött, en rejäl fettrand gör kotletten smakrikare och det är lätt att skära bort när köttet väl ligger på tallriken. Fläskkotletter bör väga 150-200 g styck för att bli en bra portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala potatisen och skär den i skivor, krydda med salt och nymalen vitpeppar och pensla med 1 msk smör.
  3. Bryn potatisen gyllenbrun i stekpanna och lägg över i en ugnssäker form. Baka i ugnen i 250° 10-15 minuter.
  4. Koka brysselkålen mjuk i lätt saltat vatten.
  5. Krydda kotletterna med salt och nymalen vitpeppar och stek dem på medelvärme 3-5 minuter på var sida.
  6. Ta upp kotletterna ur pannan.
  7. Häll buljongen i en såskastrull och låt koka 1 minut. Tillsätt crème fraiche och fransk senap, vispa och låt koka samman till en sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  8. Servera fläskkotletterna med senapssåsen, potatisen och brysselkålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.