Välj inte för magert kött, en rejäl fettrand gör kotletten smakrikare och det är lätt att skära bort när köttet väl ligger på tallriken. Fläskkotletter bör väga 150-200 g styck för att bli en bra portion.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skala potatisen och skär den i skivor, krydda med salt och nymalen vitpeppar och pensla med 1 msk smör.
- Bryn potatisen gyllenbrun i stekpanna och lägg över i en ugnssäker form. Baka i ugnen i 250° 10-15 minuter.
- Koka brysselkålen mjuk i lätt saltat vatten.
- Krydda kotletterna med salt och nymalen vitpeppar och stek dem på medelvärme 3-5 minuter på var sida.
- Ta upp kotletterna ur pannan.
- Häll buljongen i en såskastrull och låt koka 1 minut. Tillsätt crème fraiche och fransk senap, vispa och låt koka samman till en sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
- Servera fläskkotletterna med senapssåsen, potatisen och brysselkålen.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar