Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kyckling med paprika och basilikaolja

 
Skriv ut

Otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Plocka bladen från basilikan och lägg dem i en mixer tillsammans med olivolja, paprika, vitlök, salt och svartpeppar. Kör en kort stund, oljan ska inte vara helt slät utan gärna med lite bitar kvar.
  2. Salta och peppra kycklingen. Bryn hastigt i en stekpanna med lite olja. Sätt in dem i ugnen. Ta ut dem efter ca 15 minuter, pensla med lite av paprika och basilikanoljan och spara resten till pastan. Sätt in dem ytterligare 3-4 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt den rinna av genom ett durkslag. Blanda den varma pastan med resten av basilikaoljan. Se till att det blir riktigt hett.
  4. Servera genast tillsammans med kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.