Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt rådjurslever med selleri- och äppelcrème

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg levern i mjölk och låt den ligga över natten. (Detta gör man för att få en mjukare leversmak.)
  2. 2. Skiva levern tunt i 2-3 skivor per person. Skala och tärna selleri och äpple till crèmen. Lägg tärningarna i en kastrull och slå på mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda tills sellerin är riktigt mjuk. Sila ifrån gräddspadet. Lägg sellerin i en mixer och tillsätt lite av spadet. Mixa och tillsätt mer spad tills du får en slät och inte för rinnig crème. Smaka av med salt och lite muskot. Selleri- och äppelcrèmen kan gärna göras en dag i förväg.
  3. 3. Skala och putsa pärllöken. Skala och tärna palsternackorna. Skiva salladslöken. Blanchera lök och palsternackstärningar. Kyl och låt rinna av. Stek i smör med lite socker och salt. Tillsätt salladslöken på slutet.
  4. 4. Salta och peppra leverskivorna. Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd skivorna i mjöl och stek i smör någon minut på varje sida. Ta av pannan och låt levern vila lite (den ska vara rosa).
  5. 5. Lägg upp levern på tallrikar. Servera med crème, lök och palsternacka. Höll över lite av smöret som levern stekts i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.