Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingsflundra med kaviar och persilja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som äts om strömmingen är billig, barnens "faverit"fisk i min familj Receptet är korrigerat i ingrediensrutan, ca har ändrats till Ca och versaler är i vissa fall utbytta till gemener

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att låta strömmingsfiléerna rumstempereras. Under tiden så kan Du passa på att klippa den färska persiljan i små bitar samt göra i ordning paneringen på en tallrik.
  2. Lägg upp filéerna med skinnsidan nedåt på en bricka eller liknande och sortera gärna ihop dem två och två i ungefär lika stora filéer. Det underlättar lite om dem är jämnstora.
  3. Tryck sedan ut en sträng kaviar längs med ryggraden på "köttsidan" och strö över lite persilja. Lägg en filé över kaviaren och persiljan. Panera filéerna och lägg upp på brickan igen.
  4. Sätt stekpannan på spisen klicka i valfritt matfett och börja stek.
  5. Serveras tillsammans med persiljekryddat potatismos, lingonsylt och knäckebröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.