Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med ansjovis och färska örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt somrig strömmingslåda med goda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en ansjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  3. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäcksmulet och häll det brynta smöret över fisken. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera med kokt färskpotatis och rädisor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.