Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supplì alla Romana (fyllda riskroketter)

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Friterat är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna. Tillsätt tomater och 3 msk av smöret. Häll i riset och koka på svag värme utan lock i 10 minuter och rör om ofta så att riset inte fastnar.
  2. Häll upp det kokta riset i en skål. Blanda med äggen och parmesanosten. Låt svalna.
  3. Skala och finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp resen av smöret i en stekpanna och fräs lök, skinka och färs under omrörning. Låt svampen rinna av, spara spadet, finhacka svampen och låt steka med. Tillsätt tomatpurén och svampspadet. Koka på svag värme tills vätskan kokat in.
  4. Skär mozzarellan i små tärningar. Rör ner och smaka av den färdiga fyllningen med salt och peppar.
  5. Ta med sked äggstora portioner av risblandningen och platta ut med handen. Lägg på 1-2 msk fyllnig och vik upp riset runt om, forma en boll. Rulla den i ströbrödet och lägg på fat. Upprepa tills ris och fyllning tagit slut.
  6. Hetta upp oljan till 180°C. Fritera några bollar i taget så att de får fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.