Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Ett gott och enkelt surdegsbröd att baka

Ingredienser

Instruktioner

1. Häll allt i degblandaren. Kör 2 min långsamt och 8-10 min snabbt.Om degen blandas för hand dubblas tiden. Låt jäsa övertäckt 2 timmar. 2. Häll ut degen på mjölat bakbord.Dela i 2 delar Forma till runda bröd. Doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca.1 timma. Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader. 3.Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå på 1 dl vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. 4. Sänk till 225 grader och grädda bröden ca.30 min. Låt dem svalna på galler

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Frida_a 20 mars 2008

    Ett väldigt gott bröd!

  • qwerrewsgdhffdg 2 januari 2011

    Saftigt och gott! Mycket bra!

  • svengelsk 26 januari 2011

    Mycket gott bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.