Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surkålsgryta från Estland

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Estlands nationalrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg surkålen i ugnssäker gryta. Skölj den ev. först. Blanda surkålen med korngryn, kummin och salt. Häll på vatten.
  2. Gör en grop i kålen och lägg i fläskbiten. Lägg på ett lock eller täck med folie.
  3. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen. Koka ca 1 ½ timme eller tills fläsket är färdigt.
  4. Tag upp fläsket och skär det i skivor. Lägg tillbaka det i formen och garnera med några äppelklyftor. Servera ev. med kokt potatis ( onödig "bukfylla" tycker jag. Hellre mera äpple ).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.