Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Suverän marängtårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Perfekt nu till sommar Tips! Maränger går inte att frysa. Förvaras i tättslutande burkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vattenbad till det blir en luftig och fast smet. Använd gärna elvisp.
  2. Spritsa eller klicka genast ut marängen i tre bottnar (23 cm,ca 18 cm och ca 14 cm ). Strö mandelspån över marängen. Grädda dem i 100 grader 1-1½ timma. Stäng av ugnen och låt marängen torka i eftervärmen. Ju längre tid, desto torrare och fastare. Ha luckan på glänt tills marängen svalnat helt.
  3. Vispa grädden och varva bottnarna med grädde och bär. Pudra över florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.