Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp med polenta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Polenta med svamp.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 º. Torka av svampen och skär de större bitarna. Värm oljan i en wok och fräs lök och vitlök i tre minuter. Tillsätt svampen, höj värmen och fräs under omrörning tills den inte ger ifrån sig något vatten mer. Strö över italiensk salladskrydda och häll i sojan. Salta och peppra. Häll svampblandningen i en smörad ugnssäker form med låg kant. Koka upp fyra dl saltat vatten i en kastrull och häll i polentan. Koka på låg värme i åtta minuter under ständig omrörning tills en len gröt bildas. Rör i smöret och hälften av den rivna parmesanosten. Bred ut polentan över svampblandningen och strö över återstoden av parmesanosten. Låt stå mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • NicolinaZ 4 augusti 2008

    Hur mycket är månne 75 g polenta i dl? Har ingen våg...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.