Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampbollar med dillsås och pressad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ny husmanskostfavorit! Svampbollarna är ett par nya goda bollar som passar till det mesta. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Svampbollar: Hacka den gula löken och champinjonerna fint. Enklast är att ta hjälp av en matberedare. Fräs lök och svamp i olivoljan tills det har släppt all sin vätska och fått lite färg. Mixa under tiden valnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Skrapa ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa sedan ner i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i olja.
  2. Dillsås: Vispa ihop vatten, yoghurt och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och vispa ner buljongtärningen. Låt sjuda tills såsen tjocknar något. Ta kastrullen från plattan och rör ner den finhackade dillen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Pressad potatis: Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och pressa sedan potatisen med hjälp av en potatispress. Krydda med salt och vitpeppar
  4. Servera svampbollarna tillsammans med dillsås och pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.