Ny husmanskostfavorit! Svampbollarna är ett par nya goda bollar som passar till det mesta.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Svampbollar:
Hacka den gula löken och champinjonerna fint. Enklast är att ta hjälp av en matberedare. Fräs lök och svamp i olivoljan tills det har släppt all sin vätska och fått lite färg. Mixa under tiden valnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Skrapa ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa sedan ner i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i olja.
- Dillsås:
Vispa ihop vatten, yoghurt och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och vispa ner buljongtärningen. Låt sjuda tills såsen tjocknar något. Ta kastrullen från plattan och rör ner den finhackade dillen. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Pressad potatis:
Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och pressa sedan potatisen med hjälp av en potatispress. Krydda med salt och vitpeppar
- Servera svampbollarna tillsammans med dillsås och pressad potatis.
Publicerat den
24 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar