Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampbruschetta med rostad prosciutto

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Ta av vad skogen eller affären bjuder i svampväg. De knapriga skinkchipsen kan även serveras som ensamt tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkskivorna på en bakpapperklädd plåt. Tillaga i ugnen 7-8 minuter, de ska bli knapriga. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs svampen i 1 ½ msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg i lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt fräsa tills löken är mjuk. Pensla brödskivorna med olja och stek dem någon minut på varje sida, gärna i en grillpanna. Fördela svampblandningen på bröden. Toppa varje bröd men en skiva prosciutto och strimlad basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.