Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfrittata med gorgonzola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dagens skörd av trattkantareller blir en utmärkt lunch eller kvällsrätt. Använd en stor stekpanna som klarar alla ägg eller gör den 2 ggr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt. Krydda med salt, peppar och timjan och häll över olivoljan. Låt tomaterna torka i ugn ca 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader övervärme. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smöret i en stekpanna på spisen.
  4. Äggen vispas lätt med vattnet och kryddas med salt och peppar. Häll äggsmeten i stekpannan, allt på en gång eller dela i 2 omgångar. Rör försiktigt och låt den tjockna lätt på spisen. Sätt in hela pannan i ugnen så att den sufflerar (reser sig).
  5. Toppa nu med tomaterna och finfördela gorgonzolan över hela frittatan, lite persilja på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.