Dagens skörd av trattkantareller blir en utmärkt lunch eller kvällsrätt.
Använd en stor stekpanna som klarar alla ägg eller gör den 2 ggr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 90 grader.
- Dela tomaterna och lägg dem på en plåt.
Krydda med salt, peppar och timjan och häll över olivoljan. Låt tomaterna torka i ugn ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader övervärme.
Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smöret i en stekpanna på spisen.
- Äggen vispas lätt med vattnet och kryddas med salt och peppar. Häll äggsmeten i stekpannan, allt på en gång eller dela i 2 omgångar. Rör försiktigt och låt den tjockna lätt på spisen. Sätt in hela pannan i ugnen så att den sufflerar (reser sig).
- Toppa nu med tomaterna och finfördela gorgonzolan över hela frittatan, lite persilja på toppen.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar