Små lådor av mintchoklad fylls med mousse och serveras med en kometsvans gjord av jordgubbssås.
Instruktioner
- Smält 50 g blockchoklad till lådorna. Använd mikro eller en tjockbottnad kastrull. Bygg lådor av after eight plattorna, använd den smälta chokladen som lim. Varje låda ska bestå av 4 plattor. Låt stelna ca 2 timmar.
- Gör moussen. Bryt blockchokladen i bitar och smält den tillsammans med 1 dl av grädden samt sockret. Om du använder en tjockbottnad kastrull och värmer försiktigt behöver du inte använda vattenbad.
- Vispa resten av grädden till ett mjukt skum.
Vänd ner kesellan i den smälta chokladen. Blanda noga, vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen i den vispade grädden. Låt moussen stelna något.
- Placera lådorna på en smörpappersklädd bricka.
Spritsa eller klicka ner chokladmoussen. Förvara brickan i kyl.
- Tina jordgubbarna, låt dem rinna av. Kör dem i mixer till en slät sås. Smaka av med vit sirap.
- Gör ett mönster av jordgubbssås på tallriken och placera chokladlådorna ovanpå.
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar