Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svarta hål med kometsvans

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Små lådor av mintchoklad fylls med mousse och serveras med en kometsvans gjord av jordgubbssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 50 g blockchoklad till lådorna. Använd mikro eller en tjockbottnad kastrull. Bygg lådor av after eight plattorna, använd den smälta chokladen som lim. Varje låda ska bestå av 4 plattor. Låt stelna ca 2 timmar.
  2. Gör moussen. Bryt blockchokladen i bitar och smält den tillsammans med 1 dl av grädden samt sockret. Om du använder en tjockbottnad kastrull och värmer försiktigt behöver du inte använda vattenbad.
  3. Vispa resten av grädden till ett mjukt skum. Vänd ner kesellan i den smälta chokladen. Blanda noga, vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen i den vispade grädden. Låt moussen stelna något.
  4. Placera lådorna på en smörpappersklädd bricka. Spritsa eller klicka ner chokladmoussen. Förvara brickan i kyl.
  5. Tina jordgubbarna, låt dem rinna av. Kör dem i mixer till en slät sås. Smaka av med vit sirap.
  6. Gör ett mönster av jordgubbssås på tallriken och placera chokladlådorna ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.