En härlig röd-lila pannacotta med en smakrik päronsallad med ingefära och mynta.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Lägg vinbären i en kastrull med vatten och koka upp ett par minuter. Kör bären med stavmixer till en slät konsistens. Passera genom en sil till en puré.
- Häll yoghurt, puré och socker i en kastrull, koka upp.
Rör ner de urkramade gelatinbladen och dra genast kastrullen från värmen. Sila genom en finmaskig sil.
Häll upp i djupa tallrikar och ställ i kylen.
- Päronsallad:
Tvätta päronen. Skär tunna skivor och finstrimla. Blanda socker, citronsaft och ingefära i en skål tills sockret löst sig.
Lägg frukten i en bunke och häll lagen över. Blanda i finsrimlad mynta strax före serveringen annars blir myntan missfärgad av syran från citronen.
- Lägg päronsalladen över pannacottan på varje tallrik.
Servera genast.
Publicerat den
27 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar