Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärs-pannacotta med päronsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig röd-lila pannacotta med en smakrik päronsallad med ingefära och mynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Lägg vinbären i en kastrull med vatten och koka upp ett par minuter. Kör bären med stavmixer till en slät konsistens. Passera genom en sil till en puré.
  2. Häll yoghurt, puré och socker i en kastrull, koka upp. Rör ner de urkramade gelatinbladen och dra genast kastrullen från värmen. Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i djupa tallrikar och ställ i kylen.
  3. Päronsallad: Tvätta päronen. Skär tunna skivor och finstrimla. Blanda socker, citronsaft och ingefära i en skål tills sockret löst sig. Lägg frukten i en bunke och häll lagen över. Blanda i finsrimlad mynta strax före serveringen annars blir myntan missfärgad av syran från citronen.
  4. Lägg päronsalladen över pannacottan på varje tallrik. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.