Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svenskt fint vetebröd

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Jättegoda till frukost eller som kaffebröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen.
  2. Blanda mjölkblandning med mjölet i en köksmaskin eller från hand och knådar haftigt. Låt degen jäsa 30 minuter i en bunke övertäckt med bakduk.
  3. Stjälp degen på en mjölat arbetsbänk knåda igen och delar i 2 till 4 delar hur stor du vill har brödet. du kan också göra en fläta.
  4. Om du har limpor, skär in den sned, pensla med vatten, uppvispat ägg och strö över med pärlsocker och mandlar.
  5. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  6. Grädda nederst i ugnen på 190° 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.