- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Jättegoda till frukost eller som kaffebröd.
Instruktioner
- Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen.
- Blanda mjölkblandning med mjölet i en köksmaskin eller från hand och knådar haftigt. Låt degen jäsa 30 minuter i en bunke övertäckt med bakduk.
- Stjälp degen på en mjölat arbetsbänk knåda igen och delar i 2 till 4 delar hur stor du vill har brödet. du kan också göra en fläta.
- Om du har limpor, skär in den sned, pensla med vatten, uppvispat ägg och strö över med pärlsocker och mandlar.
- Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- Grädda nederst i ugnen på 190° 40 minuter.
Publicerat den
1 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar