Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydfransk fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums, servera gärna med krutonger och aioli. Krydda först enligt den mildare mängden och tillsätt mer kryddor mot slutet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs finhackad lök och slantade morötter i oljan utan att det tar färg. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, saffran, timjan och fänkålsfrön. (Ha gärna fänkålsfröna i en tesil för att kunna ta bort dem innan servering.)
  2. Häll i tomater, vin, buljong och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20-25min.
  3. Tillsätt fisk och grädde, sjud ytterligare ½ minut. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Toppa med räkor och dill precis innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.