Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Degen till de här kakorna får inte arbetas för mycket, då kan den bli besvärlig att kavla. Tycker man att kavling är svårt eller om man ingen brödkavel har kan man förstås rulla ut degen till en tjock rulle och sedan skära den i tunna skivor. Plåten ska smörjas väl och de färdiggräddade kakorna svalna på plåten innan de lossas. Kakorna håller sig spröda och fina om de läggs i en torr och tät kakburk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker och de båda mjölsorterna på bakbordet.
  2. Lägg på matfettet i klickar och hacka med en kniv till en grynig blandning.
  3. Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen mycket snabbt. Lägg den att vila minst en kvart i kylskåpet.
  4. Kavla ut degen och ta ut runda kakor med mått. Lägg dem på smord plåt. Samla ihop degremsorna som blir över och rulla ut smala längder. Skär dem i ca 10 cm långa bitar och forma till en ring mitt på varje kaka.
  5. Fyll ringarna med sylt eller marmelad och grädda kakorna vackert gyllenbruna. 175 grader, 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.