Lätta att göra och ljuvliga att äta!
Instruktioner
- Rör matfett och socker smidigt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas.
- Fördela smeten i ca 10 muffinsformar. Fyll muffinsformarna till 2/3 och ställ dem i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar så håller de formen bättre.
- Grädda i 200 grader i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna.
- Gröp ur muffinsen något och fyll med 1 tsk hallonsylt.
- Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Blanda mascarpone, smör och florsocker med en elvisp. Tillsätt chokladen och kör lite till med elvispen.
- Spritsa eller bred glasyren ovanpå muffinsen. Garnera med en klick hallonsylt och jordgubbskulor.
- Mums!
Publicerat den
5 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar