Krispiga och sötsyrliga rullar som snabbt blir en favorit.
Instruktioner
- Lag: Blanda alla ingredienser utom sesamolja och koriander i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 15 min. Ta från värmen och rör ner sesamolja och koriander. Ställ åt sidan.
- Grönsaker: Skala morot och rättika. Ansa purjolöken. Kärna ur paprikan. Skär grönsakerna så tunt som möjligt, gärna med mandolin och sedan tändstickstunna strimlor. Blanda ner grönsakerna i den ljumma lagen. Låt stå och dra ca 1 timme.
- Häll grönsakerna i en sil och låt rinna av.
- Ta tre rispapper åt gången och lägg i ljummet vatten tills de är helt mjuka ca 2 min. Lägg upp rispapperen på en fuktig handduk.
- Lägg ca 3/4 dl grönsaker på rispapperets ena kant och några korianderblad på kanten mitt emot. Vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg upp undan för undan på strimlad sallad. Strö över rostade sesamfrön.
- Hummermajonnäs: Rör ihop alla ingredienser och smaka av med socker och peppar. Servera som dippsås till rullarna.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar