- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mandel i pajdegen, frisk syrlighet i fyllningen och söta bär till - grande finale på en särdeles lyckad måltid! Ännu ett pålitligt Allers-recept.
Instruktioner
- Hacka samman smör, socker, mandel och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter, och ställ kallt minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt limesaft och rivet skal. Rör i kesellan och häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i 175° 30 minuter. Låt kallna ett par timmar så att fyllningen "sätter sig". Pudra florsocker över kakan och servera med skivade jordgubbar.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar