Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrrans goda bröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Kanska lite bökigt att göra men ack så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1 Häll linfrö och vetekorn i en bunke. Koka 7,5 dl vatten och häll över.Blanda ner grahamnsmjölet. Låt stå övertäckt till nästa dag
  2. Dag 2 Mät upp 7,5 dl vatten och värm till 37 grader om du använder vanlig jäst. Använder du torrjäst skall temperaturen vara 45 grader.
  3. Den vanliga jästen rör du ut i lite vatten, Torrjästen blandas med mjölet.
  4. Blanda i russin, smaksättning och torrjäst i mjölet och häll ner i bunken och häll på vattnet. Rör om väl. Blir degen lös tillsätt mer mjöl. Det beror på vilken sorts mjöl som används.
  5. Slå upp degen till tre kakor och låt jäsa på plåten i ca 40-45 min.
  6. Baka i 200 graders värme i ca 30 min.
  7. Pensla med kallt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.