Kanska lite bökigt att göra men ack så gott!
Instruktioner
- Dag 1
Häll linfrö och vetekorn i en bunke. Koka 7,5 dl vatten och häll över.Blanda ner grahamnsmjölet.
Låt stå övertäckt till nästa dag
- Dag 2
Mät upp 7,5 dl vatten och värm till 37 grader om du använder vanlig jäst. Använder du torrjäst skall temperaturen vara 45 grader.
- Den vanliga jästen rör du ut i lite vatten, Torrjästen blandas med mjölet.
- Blanda i russin, smaksättning och torrjäst i mjölet och häll ner i bunken och häll på vattnet. Rör om väl. Blir degen lös tillsätt mer mjöl. Det beror på vilken sorts mjöl som används.
- Slå upp degen till tre kakor och låt jäsa på plåten i ca 40-45 min.
- Baka i 200 graders värme i ca 30 min.
- Pensla med kallt vatten.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar