Inte äkta indiskt, men gott, lättlagat och lagom exotiskt.
Instruktioner
- Skala och riv alt. finhacka färsk ingefära. Blanda med crème fraiche, majonnäs och pressad eller hackad vitlök. Låt stå en stund i kylen.
Smaka av med salt och vitpeppar före serveringen.
- Dela kycklingfilèerna på längden, 2-3 bitar per filè är lagom.
Lägg bitarna i en plastpåse och pudra över tandoorikryddan. Tillslut påsen och skaka den så att kryddblandningen fördelas jämt över kycklingbitarna.
Stek kycklingbitarna i rapsolja i medelvarm panna. Ruska och rör om i pannan så köttet blir brynt runt om.
Efter 3-4 minuter brukar köttet vara genomstekt, men kolla först innan det lyfts ur pannan.
- Serveras med ris och den kalla ingefärssåsen.
En sallad till är alltid rätt!
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar