Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorikryddad kycklingfilé med ingefärssås

 
Skriv ut

Inte äkta indiskt, men gott, lättlagat och lagom exotiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv alt. finhacka färsk ingefära. Blanda med crème fraiche, majonnäs och pressad eller hackad vitlök. Låt stå en stund i kylen. Smaka av med salt och vitpeppar före serveringen.
  2. Dela kycklingfilèerna på längden, 2-3 bitar per filè är lagom. Lägg bitarna i en plastpåse och pudra över tandoorikryddan. Tillslut påsen och skaka den så att kryddblandningen fördelas jämt över kycklingbitarna. Stek kycklingbitarna i rapsolja i medelvarm panna. Ruska och rör om i pannan så köttet blir brynt runt om. Efter 3-4 minuter brukar köttet vara genomstekt, men kolla först innan det lyfts ur pannan.
  3. Serveras med ris och den kalla ingefärssåsen. En sallad till är alltid rätt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.