Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorilax i pappersknyte med paprika och bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du vill ge rätten en mer indisk touch kan du byta ut svarta bönor mot 1½ dl gula linser. Koka dem då lite kortare tid än enligt anvisningarna på paketet. Koriander i stället för basilika i yoghurten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader Basilikayoghurt: Mixa basilika och yoghurt. Salta. Grönsaksblandning: Dela kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Skala och hacka röd- och vitlök. Fräs grönsakerna 2-3 min i fettet. Lax: Dela laxen i 8 bitar och salta. Blanda tandoorimixen med yoghurt och vänd laxbitarna i blandningen. Smörj mitten av bakplåtspapperen. Lägg på en bit lax, lite bönor och grönsaker, mer lax och till sist resten av grönsaksblandningen och bönorna. Knyt ihop med steksnöre och stek mitt i ugnen 12-15 min. När papperet börjar bli brunt brukar fisken vara klar. Servera med basilikayoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.