Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Bruns äppelpaj

 
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Under knäckigt lock döljer sig syrliga äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop ingredienserna till bottendegen. Kan köras i matberedare. Tryck ut degen i en form med 5 cm hög kant. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg dem i pajskalet. Strö över kanel. Ingredienserna till locket lägges i en matberedare. Kör tills degen blivit smulig. Fördela smulet över äpplena. Grädda på nedre falsen i 225 graders ugnsvärme i ca 25 minuter. Passa så att den inte blir för brun, gyllene är bäst. Servera med vaniljsås eller en god vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.