Citrussött på höjden är denna maffiga pannkakstårta med krämig vaniljfyllning, blodapelsin och karamellsås.
Läckert att servera och helt underbart gott att äta!
Instruktioner
- Vaniljfyllning:
Vispa grädden. Vispa färskosten luftigt. Rör ner grädden, vaniljpulver, florsocker och finrivet apelsinskal.
- Varva krämen med pannkakor på ett fat. Börja och avsluta med en pannkaka. Ställ i kylen.
- Skär bort skalet på blodapelsinerna. Skär apelsinerna i cm-tjocka skivor och lägg i en skål. Ta ut pannkakstårtan 30 minuter före servering.
- Karamellsås:
Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt smör och rör ihop. Tillsätt eventuellt likör och färskpressad apelsinjuice. Låt koka ihop.
- Fördela apelsinerna över tårtan. Häll över karamellsåsen. Pudra över florsocker och servera genast!
Publicerat den
5 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar