Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta á la crépes suzette med blodapelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Citrussött på höjden är denna maffiga pannkakstårta med krämig vaniljfyllning, blodapelsin och karamellsås. Läckert att servera och helt underbart gott att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljfyllning: Vispa grädden. Vispa färskosten luftigt. Rör ner grädden, vaniljpulver, florsocker och finrivet apelsinskal.
  2. Varva krämen med pannkakor på ett fat. Börja och avsluta med en pannkaka. Ställ i kylen.
  3. Skär bort skalet på blodapelsinerna. Skär apelsinerna i cm-tjocka skivor och lägg i en skål. Ta ut pannkakstårtan 30 minuter före servering.
  4. Karamellsås: Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt smör och rör ihop. Tillsätt eventuellt likör och färskpressad apelsinjuice. Låt koka ihop.
  5. Fördela apelsinerna över tårtan. Häll över karamellsåsen. Pudra över florsocker och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.