Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med 3 sorters choklad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Något för chokladälskaren!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en form med löstagbar kant som mäter ca 23 cm i diameter. Smält smöret på svag värme i en kastrull tillsammans med chokladen. Ta av kastrullen och rör ner florsockret. Tillsätt därefter äggen ett i taget och rör mellan varje. Sikta till sist ner vetemjölet och rör samman till en slät smet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Den ska inte vara riktigt färdiggräddad utan fortfarande lite kladdig. Låt kallna i formen. Lossa den kalla kakan, diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Vispa äggulor och socker till fyllningen vitt och poröst. Vispa grädden. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i mikron. Tillsätt kaffet och rör till en slät kräm. Vänd ner krämen varsamt i äggsmeten. Vänd till sist ner den vispade grädden och rör smeten slät. Bre ut den över botten i formen och ställ kallt att stelna. Ta fram tårtan då den ska serveras och hyvla över vit choklad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • nannes 22 mars 2008

    Detta var jättegott:)!

  • honungsflickan 29 maj 2009

    Denna kaka har blivit min kompis i vått och torrt!:-D gör den då och då och blir alltid lika uppskattad!Jätte god verkligen!

  • christiansahle 6 juni 2013

    Mycket uppskattad av gästerna. Vore trevlig om du laddade upp en bild på tårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.