Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtbottnar

 
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske? För att se fortsättningen på tårtreceptet "Fantastisk Tårta Med Rosor" se: Kanderade blommor till tårta Hemgjord marsipan Fyllningar och Fantastisk tårta med rosor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om så att de blandas ordentligt. Är du riktigt noga så kan du sikta alltihop för att bli av med eventuella klumpar.
  3. Lägg smöret i en kastrull och smält det men var noga med att inte bränna det.
  4. Medan du låter smöret svalna en aning så vispar du äggen. Du behöver ingen elvisp, de ska bara vispas lite lätt.
  5. Häll smöret och äggen i mjölblandningen och rör om. Tillsätt det kalla kaffet och det heta vattnet lite i taget.
  6. Ta fram en form med löstagbar kant. Smörj den och täck den med ett bakvänligt ströbröd innan du häller i smeten.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt sedan kakan stå svalt över natten så att den går lättare att dela i tre delar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.